Anadolu'da seramiğinin gelişim aşamalarını yansıtması için kronolojik sıralmanın önem verildiği koleksiyonda şimdilik; Geç Kalkolitik Dönem, Tunç ve Demir Çağları ile Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerine ait seramik eserler bulunmaktadır.
Anadolu’da seramik kültürünün gelişim aşamalarına ışık tutan ünik pişmiş toprak seramik örneklerin yanı sıra kandiller, rytonlar, koku şişeleri, cam eserler, çeşitli takılar, küçük figürünler, ana tanrıça heykelcikleri ile 15. yy İznik çinileri ve 19. yy. Kütahya Çinileri müzenin en önemli eserleri arasında yer almaktadır.
Bilimsel araştırmalar ışığında oluşturulan bu sergi, Anadolu’da Antik Çağ’dan günümüze seramiğin gelişim aşamaları ile ilgili bir kesit sunmaktadır. Bunun yanı sıra Anadolu’nun farklı coğrafi bölgelerine ait yerel seramikleri bünyesinde bulundurması ile de Anadolu’da seramiğin gelişimine toplu bir bakış açısı sağlamaktadır. Ayrıca geniş tarih aralığına sahip olan müze koleksiyonundaki seramikler, ait oldukları dönem ve toplumun sosyo-kültürel yapısını anlamamıza da yardımcı olmaktadır.