Nurtaç ÇAKAR
1990 – Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nden mezun oldu.
2000- Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü’nde Seramik Bölümü Kurucusu ve ÖÄŸretim Görevlisi olarak göreve baÅŸladı.
2005- Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik – Cam Bölümü’nde 35. Madde gereÄŸince araÅŸtırma görevlisi olarak atandı.
2008- Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Seramik ve Cam Bölüm’ün de yüksek lisansı proÄŸramını tamamladı.
2014- Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Seramik ve Cam Bölüm’ün de Sanatta Yeterlik Programını tamamladı.
2014- Yüzüncü yıl Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde doçent ve bölüm baÅŸkanı olarak çalışmaktadır.
Nurtaç Çakar pek çok ulusal ve uluslararası etkinliklerde bulunmuÅŸtur.
Eser Bilgileri:
Eserin Adı: Seramik Heykel 1
Yapım Yılı: 2017
Ölçüleri: 17x19x38
Yapım TekniÄŸi: Döküm TekniÄŸi, 1250C Odunlu PiÅŸirim.
Tanım: (Konu-Açıklama): Türkiye’yi de içine alan coÄŸrafyada ve hemen yanı başında sürmekte olan bitmek bilmeyen yıkımı, tükenmek bilmeyen unutuÅŸu ve çaresizliÄŸi yoÄŸuruyor. Sanatçı; beden, zaman ve mekân iliÅŸkisinde inÅŸa ettiÄŸi seramik nesneleriyle; bir yandan koruyan, saklayan ve barındıran evin tekinsizleÅŸtirilen talihini inÅŸa ediyor, diÄŸer yandan da ev/yuva sanmamızı istediÄŸi yıkık, kırık ve yarık mekânlar vasıtasıyla, unutmamayı hatırlatıyor.
Eserin Adı: Seramik Heykel 2
Yapım Yılı: 2017
Ölçüleri: 15x16x19
Yapım TekniÄŸi: Döküm TekniÄŸi, 1250C Odunlu PiÅŸirim.
Tanım: (Konu-Açıklama): Seramiklerini Anagama adı verilen yüksek dereceli odunla çalışan fırınlarda piÅŸiren sanatçı; mevcut durumun kentlerde, binalarda ve vicdanlarımızda bıraktığı izleri, kül sırlarının odun aleviyle birlikte yüzeylerde bıraktığı izlerle imlemekte.